Älypuhelin ja työnteko

admin

Silloin kun itse aloitin työnteon ja pääsin kiinni aikuisuuteen, ei vielä ollut älypuhelimia. Meillä oli kannettavat matkapuhelimet, joilla pystyi soittamaan muutaman minuutin puheluita. Mukana olivat myös aina kalenterit, muistiot, kamerat sun muuta tarpeellista, mitä työssä siihen aikaan tarvittiin. Siihen aikaan kuului myös selvästi se, että työpäivä loppui tiettyyn aikaan- mitä sitten tästä ajasta kaipaan, ja mitä en vaihtaisi nykyajasta pois?

Tänä päivänä yksittäisistä työvälineistä minulle on tärkein tietokone, koska sillä teen kaikki mainokset ja kirjoitukset, mutta tuskin tulisin enää toimeen ilman omaa älypuhelinta. Voimme varmasti kaikki sanoa, että älypuhelin on tullut vaihvihkaa arkeemme ottaen niin sen kalenterin roolin, kuin myös kameran tehtävät, sekä puheluiden lisäksi myös sen ”kirjeiden ja viestien” kirjoittamisen, nykyään vain sosiaalisen median verkostoihin. Olemme myös oppineet pitämään paremmin huolta tästä arkemme työvälineestä eli älypuhelimesta, me ostamme näytölle suojan ja lompakkomallisen taskun puhelimella, sillä sitähän se puhelin alkaa vähitellen olemaan- maksuväline ja ostospaikka. Käymme esimerkiksi Skalhuset verkkokaupassa ostamassa suojat puhelimeemme ja tietokoneelle kaikkea mahdollisia tarvittavia oheistarvikkeita – vai oletko sinäkin huomannut, kuinka johdot haurastuvat ja välillä hukkuvatkin, ja niitä pitää ostaa tasaisesti uusia.  Me suomalaiset ostamme jo todella paljon netissä ja maksamme mobiilisti. Olemme naapureitamme aktiivisempia nettishoppailijoita ja käytämme kaupassakin enää noin 10 % käteistä.

Puhelin ja työ

En tiedä sinusta, mutta älypuhelimeni herätyskellotoiminta herättää minut aamulla, ja aamukahvia laittaessani luen jo aamun sähköpostit ennen kuin olen edes kunnolla hereillä. Aamukahvia juodessa samainen älypuhelin on toisessa kädessä ja aamun uutiset tulee käytyä läpi, samalla kun mahdollisesti tekee jo kauppalistankin puhelimeen ja lähettää tilauksen kauppaan noutoa varten. Ja ennen liikenteeseen lähtöä voi vielä varmistaa puhelimella auton tilanteen, ja maksaa tarvittavat laskut pois pankista odottamasta – kaikki mobiilisti ja ilman tietokonetta.

Puhelin muistuttaa palavereista ja sosiaalisen median kanavat vaativat omassa työssäni päivityksiä ja sisältöä, jota tehdään päivittäin sekä älypuhelimella, että sitten myöhemmin myös varsinaisella tietokoneella, siksi minulle onkin tärkeätä, että puhelimen ulkoisen suojauksen lisäksi muistan:

  • poista turhat sovellukset, joita et käytä, puhelimestasi sillä ne käyttämättömät sovellukset jäävät helposti päivittämättä ja saavat mahdollisesti aikaisesti turva-aukkoja
  • päivitä käytössä olevat sovelluksesi, jotta puhelimesi toimisi optimaalisesti
  • varmista että puhelimesi on oikeasti pilveen arkistoitu ja varmuuskopiot ovat saavutettavissa, jos puhelimesi hajoaa tai katoaa
  • olet vaihtunut pin-numeron siitä 0000 tai 1234 joksikin toiseksi, ja olet ottanut käyttöön puhelimen lukituksen joko sormenjäljellä, kasvoilla tai jollakin muulla puhelimesi mahdollistamalla tavalla

Puhelimesta on tullut maksuväline, mutta myös ajanhallitsija ja sähköpostitoimisto, jonne jokainen viesti tulee ja liikenteessä ollessani myös useimpaan vastaan. Mutta sitten ne laajemmat kirjoitukset ja varsinainen työ vielä vaativat tietokoneen – mutta mitenkäs se työpäivän päättyminen, mihin aikaa sinä osaat lopettaa oman työpäiväsi?

Yrittäjän päivä

Itse olen ollut yrittäjänä jo yli 30-vuotta ja opetellut sanomaan asiakkaille myös ei. Välillä on kuitenkin ollut aikoja, kun ei-sanominen ei kuulunut omaan sanavarastoon, ja saatoin vastata puhelimeen viikonloppuisin iltaisinkin, kunnes ymmärsin, ettei se ole oikein. Vaikka olen yrittäjä, on minullakin aikatauluni, koska teen töitä ja koska en. Nykyään olen asettanut rajan arkisin kello 17 kohdalle ja viikonloppuisin pyrin olemaan vastaamatta lainaan työpuheluihin – harvemmin sitä oikeasti on niin kiire, ettei ehdi maanantaina vielä hoitamaan asian, tai jos on todella kiire, minut saa monella muullakin tavalla kiinni- ja hommat toimii.

Älä tee liikaa töitä

Työt eivät tekemällä varsinaisesti lopu, mutta liikaa tekemällä saat poltettua itsesi loppuun. Yrittäjänä pitää huolehtia sekä laitteiden hyvinvoinnista, että siitä omata kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ja nämä kaikki pitämällä hyvässä tasapainoissa, on yrittäminen kivaa, ja välillä jopa tuottavaa.

Miten me voimme auttaa sinua? Jos olet oman alasi ammattilainen, mutta esimerkiksi valokuvat, kirjoittaminen ja sisällöntuotanto eivät ole niitä aivan omia osaamisalueita, kysy meiltä tarjous. Me tuotamme sinulle artikkelit omalle kotisivullesi ja mahdollisesti muuallekin, jotta sivustosi löytyvät Googlesta entistä paremmin. Teemme tätä sisältötyötä kansainvälisesti, joten olemme jo saaneet kokemusta monilta aloilta, miten sitä sisältöä kannattaa tehdä, ja kokemusta todellakin on kertynyt niin IT-sovelluksista, autoista, liikenteestä, tietokoneista, pelaamisesta, urheilusta, politiikasta….. tekniikasta, harrastuksista yms.

Kysy ihmeessä lisää.

Nykyaikaista pelaamista

Pelaaminen on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana kaikissa ikäryhmissä. Yksi peli joka on kasvanut nuorten aikuisten ja vanhempien aikuisten parissa on Valorant, se on ammuntapeli, missä kaksi joukkuetta pelaajia pelaavat toisiaan vastaan. Valorant on myös peli, jota pelataan aivan ammattilaistasolla ns. esports-turnauksissa.