Hakukoneoptimointi eli SEO: miten mitata SEO-strategian tehokkuutta- mistä oikeasti on kyse?

admin

Hakukoneoptimointi, eli SEO (Search Engine Optimization), on prosessi, jolla parannetaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneiden, kuten Googlen, orgaanisissa tuloksissa. SEO-strategiaa käytetään houkuttelemaan lisää kävijöitä sivustolle ja parantamaan sivuston sijoitusta hakukonetuloksissa.

Hakukoneoptimointi perustuu monenlaisiin tekniikoihin, kuten avainsanojen käyttöön, sisällön laatuun, tekniseen SEO:on, linkkirakentamiseen ja käyttäjäkokemuksen optimointiin. SEO:n tavoitteena on tehdä sivustosta sekä käyttäjäystävällinen että hakukoneystävällinen.

Miksi SEO on tärkeää?

SEO on tärkeää, koska suurin osa internetin liikenteestä tulee hakukoneista. Hakukoneet ovat nykypäivänä ensisijainen tapa, jolla ihmiset etsivät tietoa, tuotteita ja palveluita. Jos sivustosi ei näy hakukoneiden ensimmäisellä sivulla, menetät todennäköisesti suuren osan potentiaalisista kävijöistä.

Hakukoneoptimoinnin avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa, mikä puolestaan auttaa sinua saavuttamaan enemmän potentiaalisia asiakkaita. Lisäksi SEO on kustannustehokas markkinointistrategia, koska se keskittyy käyttäjiin, jotka etsivät aktiivisesti tuotteitasi tai palveluitasi.

Miten SEO-strategian tehokkuutta mitataan?

SEO-strategian tehokkuuden mittaaminen voi olla monimutkaista, koska SEO sisältää monia eri tekijöitä. Yleisimmin käytettyjä mittareita ovat kuitenkin orgaanisen liikenteen määrä, hakusijoitukset, konversiot ja sivun latausnopeus.

Nämä mittarit auttavat sinua ymmärtämään, kuinka hyvin SEO-strategiasi toimii ja missä on parannettavaa. On tärkeää seurata näitä mittareita säännöllisesti, jotta voit tehdä tarvittavat muutokset ja optimoida strategiasi tehokkaasti.

Orgaanisen liikenteen seuranta

Orgaanisen liikenteen seuranta on yksi yleisimmistä tavoista mitata SEO:n tehokkuutta. Orgaanisella liikenteellä tarkoitetaan niitä kävijöitä, jotka saapuvat sivustollesi suoraan hakukoneiden kautta ilman maksettuja mainoksia.

Google Analytics on erinomainen työkalu orgaanisen liikenteen seuraamiseen. Voit seurata esimerkiksi kuinka moni kävijä saapuu sivustollesi hakukoneista, mitkä sivut ovat suosituimpia ja kuinka pitkään kävijät viipyvät sivustollasi.

Hakusijoitusten seuranta

Hakusijoituksella tarkoitetaan sitä, kuinka korkealle sivustosi sijoittuu hakukoneiden tuloksissa tiettyjen avainsanojen perusteella. Tämä on tärkeä mittari, koska suurin osa käyttäjistä klikkaa vain hakutulosten ensimmäisen sivun linkkejä.

On olemassa useita SEO-työkaluja, kuten Google Search Console tai SEMrush, joiden avulla voit seurata hakusijoituksiasi. Näiden työkalujen avulla voit nähdä, mitkä avainsanat tuottavat eniten liikennettä sivustollesi, ja missä sinun pitäisi parantaa.

Konversioiden seuranta

Konversio on toiminto, jonka haluat käyttäjän tekevän sivustollasi, esimerkiksi ostoksen tekeminen, lomakkeen täyttäminen tai uutiskirjeen tilaaminen. Konversioseuranta on keskeistä SEO-strategian tehokkuuden arvioinnissa.

Google Analytics tarjoaa mahdollisuuden seurata konversioita ja määrittää konversiotavoitteita. Konversioseurannan avulla voit nähdä, mitkä hakukoneista saadut kävijät toteuttavat halutun toiminnon ja missä vaiheessa he mahdollisesti keskeyttävät toiminnon.

Sivun latausnopeuden seuranta

Sivun latausnopeus on tärkeä tekijä sekä käyttäjäkokemuksen että hakukoneoptimoinnin kannalta. Jos sivustosi latautuu hitaasti, käyttäjät saattavat poistua sivustoltasi ja siirtyä kilpailijan sivustolle.

Google PageSpeed Insights on työkalu, joka auttaa sinua seuraamaan sivusi latausnopeutta. Se antaa myös vinkkejä siitä, miten voit parantaa sivusi suorituskykyä.

Yhteenveto

SEO-strategian tehokkuuden mittaaminen on välttämätöntä strategian optimoimiseksi ja parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Seuraamalla orgaanista liikennettä, hakusijoituksia, konversioita ja sivun latausnopeutta voit ymmärtää, kuinka hyvin SEO-strategiasi toimii ja missä on parannettavaa. Mittaaminen ja analysointi ovat avainasemassa tehokkaan SEO-strategian kehittämisessä.

Me autamme, jos teillä ei itsellä ole aikaa tai osaamista – aivan kuten tilitoimisto auttaa tilien kanssa, autokorjaamo autojen kanssa, ja putkimies putkien kanssa, me autamme löydettävyyden ja hakukoneoptimoinnin sekä avainsanojen kanssa.

Tilaa meidät hakukoneoptimointi ja avainsana projektiisi

ER-tuki ja Kettu Markkinointi ovat tehneet töitä internetin maailmassa koko 2000-luvun. Google, hakusanamarkkinointi, sisällöntuotanto ja sitä kautta myös SEO ja hakukoneoptimointi ovat olleet töitämme jo vuosia. Meillä on työprosessi, meillä on tiimi, olemmeko se tiimi, joka auttaa teidän yritystänne löytymään helpommin tulevaisuudessa? Ota yhteyttä: myynti@ertuki.fi

Esimerkiksi: Aloitetaan analyysillä, missä ollaan nyt, ja millaisilla hakusanoilla teidät löydetään vs. millä teidät kannattaa löytää – tällainen projekti kustantaa vain alkaen 750 euroa – tulokset tuovat investoinnin takaisin, mikäli teillä vain on tuotteita tai palveluita myytäväksi.

Mutta jos mennään isompaan projektiin, niin tarjolla olisi:

  • Kattavan hakusana-analyysin joka tehdään ohjelmallisesti – ei “musta tuntuu”-tiedolla
  • Kilpailutilanteen ja kilpailijoiden analysoinnin ohjelmistollisesti
  • Otsikoiden ja title-elementtien optimoinnin ehdotukset yrityksen omille sivuille perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ehdotuksen sisältöjen optimoinnille hakusana-analyysin mukaan perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ohjeet sisällöntuotantoon perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Toimenpide-ehdotukset jatkoa ajatellen

Riippuen yrityksen toiveista, tarpeista ja tilanteesta hakukoneoptimointi ja avainsanaprojektin kustannukset alkavat 2500 eurosta.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Coca-Cola hyödyntänyt tekoälyä – Coca-Cola 3000 saapuu myös suomeen

Syyskuussa Suomen kauppoihin saapuu ensimmäinen Coca-Cola, jonka maun ja pakkauksen kehittämisessä on hyödynnetty tekoälyä. Rajoitetun ajan myynnissä olevan juoman nimi viittaa makuun vuodelta 3000. Coca-Cola 3000 on kansainvälisesti kahdeksas Creations-juoma ja samalla toinen Suomessa myyntiin tuleva.

Samsung julkisti uuden ViewFinity S9 5K-näyttönsä

Samsung ViewFinity S9 on varusteltu kaikilla graafisen suunnittelun ja valokuvauksen kaltaisilla aloilla tarvittavilla työkaluilla, ja se on myös nimetty CES Innovation Award -palkinnon saajaksi vuonna 2023. ViewFinity S9 tarjoaa 5K (5 120 x 2 880) -resoluutiollaan poikkeuksellisen laadukkaan kuvan ja tekstin tarkkuuden. Sen avulla ammattilaiset voivat työskennellä erittäin korkearesoluutioisen sisällön parissa ilman tarvetta zoomaamiselle.

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Samsungin uusi Odyssey Neo G9 57 pelinäyttö

Maailman johtava näyttövalmistaja Samsung Electronics esitteli tänään näkymiä pelinäyttöjen tulevaisuuteen. Uusimpia lisäyksiä Odyssey-tuotesarjaan ovat Odyssey Neo G9 57″ (G95NC-malli) ja Odyssey Ark 55″ (G97NC-malli). Pelinäytöt ovat esillä maailman suurimmassa tietokone- ja videopelitapahtumassa Gamescom 2023:ssa 23.–27. elokuuta Saksan Kölnissä. Odyssey Neo G9 57 on nyt ennakkotilattavissa maailmanlaajuisesti.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa.

5 kommenttia artikkeliin ”Hakukoneoptimointi eli SEO: miten mitata SEO-strategian tehokkuutta- mistä oikeasti on kyse?”

Vastaa