Jumittaako netti? Tämä nopeustesti kertoo toimittaako operaattorisi lupaamalla tasolla

admin

Oletko ikinä ollut tyytymätön nettisi nopeuteen? Oletko ostanut operaattoriltasi jotain, mutta toimitus ei ole ollut sitä mitä odotit?

Ilmainen, puolueeton ja tehokas Nopeustesti kertoo sinulle hetkessä toimittaako operaattorisi palvelua lupaamallaan tasolla.

Internet-yhteyksiä myyvät operaattorit suoltavat mainoslauseita helposti, kuten:

Sujuva laajakaista kotiin

Netflixin mukaan nopein netti

Kuukausittaisten mittausten kärki

Huippunopea kiinteä laajakaista

Operaattorit myyvät tällä hetkellä paljon sekä mobiililiittymiä, että kiinteitä liittymiä korkeilla lupauksilla nopeudesta, mutta harvoin heitä pidetään vastuussa, mikäli nopeudet eivät ole luvatulla tasolla.

Nopeustesti.com kertoo keskimääräisten latausnopeusten olevan Suomessa tällä hetkellä noin 37 – 38Mbs – vaikka jokainen operaattori myy kaikkea aina 50Mbs ja 1 000 Mbs asti, kun puhutaan latausnopeuksista.


Nopeustesti auttaa sinua selvittämään toimiiko netin nopeus luvatulla tasolla

Operaattorit kuten Telia, Elisa, DNA, Saunalahti ja uusin tulokas Moi! myyvät usein eri liittymänopeuksia perustuen sijaintiin. Suomessa on kuitenkin usein vaikeaa toimittaa todella nopeaa nettiä, aivan jokaisen Suomi-neidon kulmaan ja kolkkaan, johtuen pitkistä etäisyyksistä ja vähän asutuista alueista.

Ensimmäinen askel on selvittää millä nopeudella operaattorisi on luvannut toimittaa netin. Tämä selviää helposti tilausvahvistuksesta, jonka sait operaattoriltasi. Toimituksessa puhutaan usein latausnopeudesta, joka onkin yksi tärkeimmistä netin nopeuden havaitsemiseen liittyvistä mittareista.

Latausnopeus = kuinka nopeasti internet-yhteytesi pystyy siirtämään dataa sinun tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. Eli kuinka nopeasti esimerkiksi Youtube-videot lataavat ja pyörivät laitteellasi.

Nopeustesti kertoo sinulle tämän luotettavasti, omaa palvelintaan hyödyntäen. Netin nopeutta ei kannata yrittää havainnollistaa esimerkiksi videopalveluissa kuten Netflix. Joskus syypää hitaalta tuntuvaan nettiin onkin itse nettipalvelu mitä käytät. Esimerkiksi jos Netfilixin omilla palvelimilla on ruuhkaa, niin tämä vaikuttaa elokuvien ja sarjojen katsomiseen, vaikka oma nettisi toimii täydellisesti.

Lähteysnopeus = kuinka nopeasti internet-yhteytesi pystyy lähettämään dataa ulospäin laitteestasi.

Lähetysnopeus on usein mittari, joka saattaa ärsyttää enemmän kuin huono latausnopeus. Ladatessasi tiedostoja sosiaaliseen mediaan, tallentaaksesi tiedostoja pilveen tai lähettäessäsi uutta videota esimerkiksi YouTubeen oletat, että tämä sujuu nopeasti. Mutta näin ei aina kuitenkaan ole. Myös luvatun lähetysnopeuden löydät operaattorilta (kuten esimerkiksi Telia tai Elisa) saamastasi tilausvahvistuksesta.

Muita tärkeitä mittareita netin nopeuteen ovat vasteaika (eng. Ping) ja Jitter. Vasteaika kertoo enemmän siitä kuinka nopeasti käyttämäsi tietokone yhdistyy haluttuun palveluun ja Jitter taas kertoo mahdollisista häiriöistä dataliikenteessä. On siis hyvä myös muistaa tarkistaa molemmat, kun analysoit oman netin nopeutta.


Mikä tekee Nopeustesti.com nopeustestistä paremman?

Nopeustesti.comin palvelu on netin paras nopeustesti, koska se on puolueeton, luotettava ja turvallinen. Tämä johtuu siitä, että Nopeustesti.com-palvelussa et ole sidoksissa yhteenkään operaattoriin.

Etsiessäsi Googlesta hyvää nopeustestiä, voit päätyä esimerkiksi Elisan, Saunalahden, Netflixin tai Telian (ent. Sonera) omiin nopeusmittareihin. Nopeustesti.com ei myy yhteyksiä vaan kertoo sinulle puolueettomasti millä tasolla netin nopeutesi on.

Sivusto käyttää suojattua yhteyttä tehdessäsi nopeustestin, joten tiedät että olet turvallisessa ympäristössä. HTTPS-yhteys tarkoittaa sitä, että tieto kulkee salattuna, eikä palvelun tietoliikenteeseen päästä helposti tunkeutumaan, esimerkiksi lukemaan käyttäjän tietoja.

Nopeustesti.com on toiminut jo vuodesta 2006 lähtien – ollen näin yksi netin vanhimmista nopeusmittareista. Mikä olisikaan parempi paikka tehdä oma testi? Mikäli esimerkiksi operaattorisi ei toimita luvatulla tasolla nettiä, voit myös olla yhteydessä sivuston ylläpitoon ja kysyä vinkkiä miten toimia.
Oletko jo testannut toimittaako operaattorisi kuten DNA, Elisa, Telia, Moi tai Saunalahti lupaamalla tasolla? Tee netin nopeustesti nyt ja kokeile itse. Mikäli netin nopeus jumittaa tai ei ole luvatulla tasolla, voit helposti tallentaa tai vaikka linkata nopeustestistä saamasi tuloksen. Tällöin sinulla sinulla on todiste jonka voit lähettää operaattorillesi.