Mistä sopivin luottokortti omaan käyttöön?

admin

Rahoitus- ja pankkitoiminta ovat olleet muutoksen kourissa viimeiset vuodet ja näkyvin muutos meillä Suomessa on ollut yksittäisten pankkikonttoreiden sulkeminen ja siirtyminen entistä enemmän nettipalveluihin. Samalla kun nettipalvelut ovat laajentuneet, ovat ihmiset oppineet katsomaan ympärilleen ja tekemään vertailuja. Vertaaminen on saanut ihmiset ymmärtämään, että heillä on vaihtoehtoja.

Esimerkiksi luottokortit, ennen otimme sen oman pankkimme kortin sen enempää miettimättä. Nykyään tarjolla on valikoima, josta kyllä löytyy se paras luottokortti jokaiselle meille. Yksi tapa tehdä valinta on mennä luottokortit.com sivustolla ja valita paras luottokortti omiin tarpeisiin.

Luottokorttien erot

Ihan samalla tavalla kuin jokainen meistä käyttää rahaa erilailla, ja meillä on erilaiset ostotottumukset, löytyy meille myös erilaiset luottokortit. Jokainen luottokortti eroaa toisistaan useammallakin tavalla.

Otetaan esimerkiksi norjalainen Bank Norwegian luottokortti, joka pohjautuu Visalle. Siinä on maksimiluotto 10 000 euroa eikä siinä ole vuosimaksua. Lisäksi siinä on maksuton käteisnosto ulkomailla ja oma sisäinen bonuspistejärjestelmä.

Tai Mastercardiin pohjautuvat Revolut ja Komplett Bank, jotka tarjoavat vuosimaksuttomia luottokortteja ja maksuttomia käteisnostoja mutta myös luottoa, joka on maksimissaan 10 000 euroa kuten Norwegianilla.

Yksi syy: matkailu

Riippuen matkustatko työ- vai lomamatkoja, voi olla että oikeasti tarvitset luottokorttia paljon. Monissa maissa ja monella matkalla luottokortti on se yksinkertaisin ja turvallisin tapa maksaa. Luottokorteissa on usein myös matkavakuutus, jopa valuuttaostoihin etuja ja saattaapi joillakin korteilla päästä jopa lentokenttien lounge-puolelle. Jos olet matkustanut paljon työmatkoja, ymmärrät varsinkin lounge-edun todellisen arvon.

Toinen syy: VIP palvelut

Joillakin luottokorteilla vastaavasti on mahdollista saada jonot ohittavia palveluita, tai palveluita joita muuten ei ole lainkaan saatavilla.

Tavalliset VIP-luottokorttien palvelut tuovat arkeen, juhlaan ja matkustamiseen lisäluksusta. Korttipalveluilla voit esimerkiksi lunastaa ennakkolippuja tapahtumiin ja saada erilaisia asiakasetuja, jotka ovat saatavilla esimerkiksi korttia käyttämällä ja pisteitä keräämällä. Esimerkiksi joissakin hotelleissa ja ravintoloissa on concierge-palvelu, joka on käytettävissä vain kortinhaltijoille.

Tositarina luottokortin VIP-palveluista

Voin kertoa tositarinan omasta elämästä: olin poikani kanssa matkalla Roomassa 2000-luvun alussa ja lensimme siis omatoimisesti paikanpäälle vain kuullaksemme, että hotellihuoneemme olikin annettu jollekin toiselle ja hotelli oli aivan täynnä. Onneksi saimme tilapäismajoituksen toisesta hotellista mutta toisena päivänä oli edessä ongelma. Ensinnäkin nettipalvelut eivät vielä silloin olleet yhtä kehittyneitä kuin nyt, joten netin kautta avun etsiminen oli heikompaa. Facebook oli vasta tulossa aktiiviseen käyttöön ja muutenkin keinot olivat rajalliset. Apuun tuli kuitenkin uskomattomasti oma luottokorttini, jonka yhteydessä oli mahdollisuus buukata huone keskustan neljän tähden hotellista, joka oli saatavilla vain kortinhaltijoille – mahtavaa! Näin vietimmekin uskomattoman ja ikimuistoihin Rooman loman aivan keskustasta käsin ja kävimme kaikissa keskustan paikoissa – se ei olisi ollut mahdollista ilman luotettavaa luottokorttia, jossa oli VIP-palvelut mukana.

Tositarina: luottokortit toimivat erilailla

Olin työmatkalla Euroopassa muutama vuosi sitten ja olin kirjautumassa hotellista ulos. Olin siis viipynyt firman työmatkalla pari päivää kouluttamassa ison pörssiyhtiön työntekijöitä projektinhallinnan ja dokumenttienhallinnan parissa ja oli aika lähteä kotimatkalle – luottokorttini ei kuitenkaan suostunut toimimaan maksun yhteydessä ja minulle ehti tulla jo pieni paniikki. Olin kuitenkin siihen aikaan jo tottunut Euroopassa matkustaja ja työmatkat olivat vieneet useampaan Euroopan maahan ja aiemminkin olin tottunut, että kaikki ei aina mene kuin Strömsössä, joten minulla oli toinenkin luottokortti mukana – ja sillä sain sitten ilman ongelmia maksettua hotellihuoneen.

Molemmat kortit olivat siis ok, mutta aina välillä toisissa maissa ja toisissa hotelleissa aivan satunaisesti toinen luottokortti toimi ja toinen välttämättä ei. Joten kenties nykyäänkin on hyvä valita itselleen jopa kaksi luottokorttia, jos siis matkustaa paljon ja haluaa varmuutta. Varsinkin jos luottokorteilla ei ole vuosimaksuja, niin niistä ei myöskään synny turhia kuluja, mutta ne voivat pelastaa pinteestä tarpeeen tullessa.