Natiiviartikkeleista storylineihin

admin

Vuonna 2018 olemme kirjoittaneet kymmeniä natiiviartikeleita. Osa niistä on ollut henkilöhaastatteluja, osa uutis-ja ajankohtaisjuttuja ja osa aivan 100% mainosartikkeleita – mutta kaikki ovat olleet natiiveja, eli meidän kirjoittamiamme. Osassa olemme lainanneet muista kirjoituksista tai tutkimuksista datatietoa – nyt vuodelle 2019 lisäämme kierroksia.

Mikä storyline on meille?

Tavallinen natiiviartikkeli on kertaluonteinen kirjoitus. Me tuotamme artikkeleihin kerronnallisuuden eli tarina saa jatkoa toisella kertaa. Tarinat ovat itsessään artikkeleita, eli niillä on oma elinkaarensa, mutta artikkeleiden kuvitteelliset henkilöt jatkavat ”seikkailuitaan” ja ”elämäänsä” seuraavissa tarinoissa, linkaten edelliset ja tulevat tarinat keskenään kokonaisuudeksi – storylineksi.

Yksi storyline on yleensä 3-4 artikkelin kokonaisuus, jossa vielä artikkelit itsessään voivat hypätä domainista toiseen, kotisivusta toiseen, vieden päähenkilöitä matkallaan eteenpäin. Jokaisen tarinan lopussa on aina disclaimer, joka kertoo, että tarinan päähenkilöt ovat mielikuvituksen tuotetta ja itse tarina, vaikka se voisi olla totta, ei ole tapahtunut. Tarinaan sisältyvät tietolinkit antavat tarinalle sisällön, joka auttaa lukijaa ymmärtämään kokonaistarinan kokonaisuutta – tämä on aivan jotain uutta ja vuosi 2019 tulee olemaan storyline-kirjastomme avajaisvuosi.

Lets keep on writing and reading