Paikallisesti mutta kansainvälisesti

admin
Kirjoista ei välttämättä löydy ratkaisuja, mutta hyviä ideoita.

ER-tuki on toiminut koko 2000-luvun Lohjalta käsin, jonne tultiin Kirkkonummelta. ER-tuki on koko toimintansa ajan tuottanut markkinointiin ja mainontaan liittyviä palveluita ja tukenut asiakkaidensa myyntiponnisteluja. Taustalla on kuitenkin jo yli 30 vuoden kokemus myynnistä ja markkinoinnista Suomen lisäksi myös monista muista maista ja kulttuureista, ja tätä kokemusta hyödynnetään nykyään paikallisella tasolla.

Yhteistyössä paikallisesti

ER-tuen suurin yksittäinen projekti on paikallislehti Ykkös-Lohjan kanssa tehtävät sisältöratkaisut ja nettiprojektit. Ykkös-Lohjan kanssa on työskennelty vuodesta 2007 lähtien ja sinä aikana on toimitettu satoja lehtimainoksia Ykkös-Lohjan asiakkaille ja tutustuttu paikallisiin yrittäjiin ja näiden toimintaympäristöihin.

Edellisestä paikkakunnasta eli Kirkkonummesta on aktiivisessa projektikierrossa www.ostakirkkonummelta.fi sivusto sekä sen Facebook-kanava. Lisäksi ER-tuella on vielä asiakkaita Kirkkonummelta ja se onkin yrityksen yksi mahdollinen kasvusuunta 2020-luvulla.

ER-tuki toteuttaa palveluistaan osan itse ja osa toimitetaan alihankkijoiden kautta ja näin 2020-kesällä palvelukokonaisuus pitää sisällää mm.

  • valokuvauspalvelut alihankinnan kautta
  • videointi ja drone-kuvaukset alihankinnan kautta
  • kotisivut ja kotisivujen ylläpitopalvelut sähköposteineen, yhteistyössä Planeetta Internet, Zoner Oy sekä Shellit.org
  • sisältötuotanto kotisivuille sekä sosiaaliseen mediaan
  • uusien yrittäjien mentorointi
  • markkinointikoulutukset
  • myynninkehityksen sparraus
  • esitetuotanto

ER-tuki tekee paljon yhteistyötä lähialueen yritysten, kuten paikallisen mainosteippaamo OmaLogon kanssa, josta saadaan tarvittaessa kyltit, tarrat ja teippaukset asiakkaalle Etelä-Suomessa tarvittaessa asennuksen kanssa ja pidemmälle asiakkaan omaan asennukseen.

Jos sinulla on tarpeita omien tuotteiden ja palveluiden paremmin esille saatavuudessa, tai et ole varma esimerkiksi omasta hinnoittelustasi tai tarvitset konsultointi apua esimerkiksi paikallisen tason tuotteistuksiin, me voimme auttaa sinua.

Sisältötuotantoa kansainvälisesti

Viimeiset vuodet ER-tuki on tuottanut myös sisältötuotantoa artikkelimuotoisesti sekä suomeksi että ruotsiksi useaan Euroopan maahan projekteille, jotka tarjoavat erilaisia palveluita suomalaisille asiakkaille. Asiakkaat ovat olleet niin rahapelien tarjoajia, kuin IT-palveluita, sisustusta, talouspalveluita kuin muitakin ja vuosi 2020 ei ole ollut tässäkään suhteessa erilainen. Sisältöpalveluita on tuotettu paljon myös suomalaisille asiakkaille näiden kotisivuille ja verkostonsa sivuille.

Tätä työtä tehtäessä ER-tuki on perustanut myös sivustoja omien harrastusten mukaisesti ja on syntynyt mm. erikoissivustoja pelaamiseen, siis tietokonepelaamiseen liittyen eli suomalaiseen ammattipelaamiseen keskittyvä www.suomiesports.fi sekä yleensä pelaamiseen keskittyvä www.eepelit.fi, joiden pohjavaikuttajana on ER-tuen perustajan oma peliharrastus lähtien sieltä 80-luvun roolipeleistä.

Perheyritys

ER-tuki on paikallinen mutta kansainvälinen eli palveluita tuotetaan moneen tarpeeseen. ER-tuki on myös perheyritys, jossa työskentelee yrityksen perustajan mukana myös perheen toisen sukupolven henkilöitä tuottamassa sisältöä ja huolehtimassa sivustojen kunnosta ja teknisestä toiminnasta.

ER-tuki on toiminimi, mutta mikäli käynnissä olevat kehitysprojektit toteutuvat edes osittain, on yrityksellä mahdollisuus kasvuun ja sitä kautta myös lisätyöllistämiseen. Aika näyttää, miten yrityksen uusien ideoiden toteuttamisessa käy. Jokatapauksessa jatkamme myös olemassa olevien projektien kanssa ja huolehdimme asiakkaidemme kotisivuista, niiden päivityksestä ja tarpeellisesta kehittämisestä myös vuonna 2020 ja tästä eteenpäin. Kotisivut kuuluvat nyt NELJÄTTÄ VUOSIKYMMENETTÄ yrityksen toimintoihin, sillä perustaja on tehnyt ensimmäiset asiakaskotisivut jo 1990-luvulla! Näiden vuosikymmenten aikana olemme toteuttaneet nimenomaan pienille yrityksille edullisia kotisivuprojekteja jo satoja ja nykyään toteutamme ne käytännössä kaikki WordPress alustalle antaen samalla asiakkaillemme peruskoulutuksen sivuston päivittämisestä ja tietojen lisäämisestä.

Vastuullisuus ja vuosi 2020

Tänä vuonna olemme myös aloittaneet aivan uuden hankkeen. Hankkeen, jolla voi olla suuri merkitys yrityksen tulevaisuudelle. Hankkeessa on tavoitteena luoda mittari ja tietopankki suomalaisten yritysten vastuulisuudesta. Sivusto, jolta suomalaiset voivat tarkistaa yritysten vastuullisuustietoja ja vastuullisuustekoja. Sivusto, joka on puolueeton. Tämä vastuullinensuomi.fi sivusto on jo avattu, mutta vasta kesän 2020 aikana sen ensimmäiset vastuulliset yritykset tullaa julkaisemaan avoimesti.

Sivustolle on kutsuttu myös kansainvälisesti tunnustettuja suomalaisia asiantuntijoita, jotka tulevat esiintymään sivuston vieraskirjoittajina, ja tälle hankkeelle olemme hakeneet myös ELY-kehitysrahaa, jota päätöstä odotamme koko ajan töitä eteenpäin tehden.