Suomalaiset ja ulkomaiset suoratoistopalvelut vuonna 2024

Niko

Suomessa on tarjolla useita kotimaisia suoratoistopalveluita, joista suurimpia ovat Yle Areena, MTV Katsomo ja Elisa Viihde.

Yle Areena on Suomen yleisradioyhtiön tarjoama ilmainen suoratoistopalvelu, joka sisältää laajan valikoiman televisio-ohjelmia, elokuvia, dokumentteja, lastenohjelmia ja urheilua. Areenassa on myös paljon suomalaista alkuperäistä sisältöä, kuten sarjoja, elokuvia ja dokumentteja.

MTV Katsomo on MTV Oy:n tarjoama suoratoistopalvelu, joka sisältää MTV:n, Subin, Discoveryn ja Nelonen Median maksu- ja ilmaisia televisio-ohjelmia sekä elokuvia. Katsomoon on myös mahdollista tilata lisäkanavia, kuten C More ja Viaplay.

Elisa Viihde on Elisa Oyj:n tarjoama suoratoistopalvelu, joka sisältää Elisan maksu- ja ilmaisia televisio-ohjelmia sekä elokuvia. Viihteen kautta on myös mahdollista tilata lisäkanavia, kuten Netflix, HBO Max ja Disney+.

Ulkomaiset suoratoistopalvelut

Ulkomailla on tarjolla useita suoratoistopalveluita, joista tunnetuimpia ovat Netflix, HBO Max, SkyShowTime, Viaplay, Disney+ ja Amazon Prime Video.

Netflix on maailman suurin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman televisio-ohjelmia, elokuvia, dokumentteja, lastenohjelmia ja stand up -komiikkaa. Netflix on tunnettu myös omista alkuperäissarjoistaan, kuten House of Cards, Stranger Things ja The Witcher.

HBO on WarnerMedian suoratoistopalvelu, joka tarjoaa HBO:n, DC Comicsin, Warner Bros.in ja Cartoon Networkin sisältöä. HBO Max on tunnettu erityisesti omista alkuperäissarjoistaan, kuten Game of Thrones, Euphoria ja The Batman.

SkyShowTime on Paramount+:n ja Skyn yhteistyössä luoma suoratoistopalvelu, joka tarjoaa Paramount+:n, Skyn ja Peacockin sisältöä. SkyShowTime on tunnettu erityisesti omista alkuperäissarjoistaan, kuten Halo, The Offer ja The Great.

Viaplay on Nordic Entertainment Groupin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa ruotsalaisen, tanskalaisen, norjalaisen ja suomalaisen sisällön lisäksi myös kansainvälistä sisältöä, kuten HBO:n, Disneyn ja Sonyn sisältöä. Viaplay on tunnettu erityisesti omista alkuperäissarjoistaan, kuten The Head, The Bridge ja The Gift.

Disney on The Walt Disney Companyn suoratoistopalvelu, joka tarjoaa Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographicin sisältöä. Disney+ on tunnettu erityisesti omista alkuperäissarjoistaan, kuten The Mandalorian, WandaVision ja Hawkeye.

Amazon Prime on Amazonin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman televisio-ohjelmia, elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Amazon Prime Video on tunnettu erityisesti omista alkuperäissarjoistaan, kuten The Boys, The Expanse ja The Marvelous Mrs. Maisel.

Vertailu

Suomalaiset ja ulkomaiset suoratoistopalvelut tarjoavat erilaisia sisältöjä ja ominaisuuksia. Suomalaiset palvelut ovat yleensä edullisempia kuin ulkomaiset, ja niissä on usein enemmän suomalaista alkuperäistä sisältöä. Ulkomaiset palvelut taas tarjoavat laajemman valikoiman kansainvälistä sisältöä, mukaan lukien omia alkuperäissisältöjään.

Lopullinen valinta

Sopiva suoratoistopalvelu riippuu katsojan yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä. Jos etsit laajaa valikoimaa kansainvälistä sisältöä, ulkomainen palvelu voi olla hyvä valinta. Jos taas haluat tukea suomalaista kulttuuria ja katsoa suomalaista alkuperäistä sisältöä, suomalainen palvelu voi olla parempi vaihtoehto.

Vastaa