WhatsApp ei toimi: Lue tästä vinkit mahdolliseen ratkaisuun

Niko

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista pikaviestipalveluista, ja se on käytössä miljardeilla ihmisillä ympäri maailmaa. Siksi onkin turhauttavaa, jos WhatsApp ei toimi. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä syitä, miksi WhatsApp voi lakata toimimasta, sekä vinkkejä ongelman ratkaisemiseen.

WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

Yleisimpiä syitä WhatsAppin toimimattomuuteen ovat:

 • Päivitysten puute: WhatsApp päivittyy säännöllisesti, ja päivitykset sisältävät usein tärkeitä tietoturvakorjauksia sekä uusia ominaisuuksia. Jos et ole päivittänyt WhatsAppiasi viime aikoina, on mahdollista, että sovellus ei toimi oikein.
 • Vanhentunut käyttöjärjestelmä: WhatsApp tukee vain tiettyjä käyttöjärjestelmiä. Jos käytät vanhempaa käyttöjärjestelmää, WhatsApp ei välttämättä toimi.
 • Heikko verkkoyhteys: WhatsApp tarvitsee toimivan verkkoyhteyden toimiakseen. Jos verkkoyhteytesi on heikko, viestit eivät välttämättä mene perille tai niiden vastaanotto voi viivästyä.
 • Laitteen ongelmat: Jos laitteessasi on ongelmia, kuten muistin loppuminen tai laitteiston virhe, se voi vaikuttaa myös WhatsAppin toimintaan.

Mitä voit tehdä, jos WhatsApp ei toimi?

Jos WhatsApp ei toimi, voit kokeilla seuraavia vinkkejä:

 • Tarkista, onko WhatsApp päivitetty. Voit tehdä tämän avaamalla Google Play Kaupan tai App Storen ja etsimällä WhatsAppia. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, asenna se.
 • Varmista, että käytät oikeaa käyttöjärjestelmää. WhatsAppin tukisivulla on luettelo käyttöjärjestelmistä, joita sovellus tukee. Jos käytät vanhempaa käyttöjärjestelmää, sinun on päivitettävä laitteesi tai hankittava uusi laite, jolla on tuettu käyttöjärjestelmä.
 • Tarkista verkkoyhteytesi. Varmista, että laitteesi on yhdistetty internetiin, ja että verkkoyhteytesi on hyvä. Voit tehdä tämän tarkistamalla, pystytkö avaamaan muita verkkosivustoja tai sovelluksia.
 • Avaa ja sulje WhatsApp uudelleen. Tämä voi joskus auttaa ratkaisemaan ongelman.
 • Poista WhatsApp ja asenna se uudelleen. Tämä on tehokas tapa korjata useimmat WhatsAppin ongelmat.

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia vinkkejä, ja WhatsApp ei silti toimi, voit ottaa yhteyttä WhatsAppin asiakaspalveluun.

Vinkkejä WhatsAppin ongelmien välttämiseen

Seuraavilla vinkeillä voit auttaa välttämään WhatsAppin ongelmia:

 • Päivitä WhatsApp säännöllisesti. Päivitykset sisältävät usein tärkeitä tietoturvakorjauksia sekä uusia ominaisuuksia, jotka voivat parantaa WhatsAppin suorituskykyä.
 • Varmista, että käytät laitetta, jossa on riittävästi muistia ja virtaa. Jos laitteessasi on vähän muistia tai virtaa, se voi vaikuttaa myös WhatsAppin toimintaan.
 • Pidä laitteesi ajan tasalla. Laiteohjelmiston päivitykset voivat joskus sisältää korjauksia ongelmiin, jotka vaikuttavat myös WhatsAppin toimintaan.

Mitä tehdä, jos taas MobilePay ei toimi?

Jos MobilePay ei toimi sinun kohdallasi, kokeile seuraavia asioita:

 • Varmista, että MobilePayn sovellus on ajan tasalla. Voit tarkistaa sovelluksen päivitystilanteen App Storesta tai Google Playsta.
 • Varmista, että puhelimen tai tabletin käyttöjärjestelmä on ajan tasalla. Voit tarkistaa käyttöjärjestelmän päivitystilanteen puhelimen tai tabletin asetuksista.
 • Tarkista, että puhelimen tai tabletin internet-yhteys on kunnossa. Voit tarkistaa internet-yhteyden tilan puhelimen tai tabletin asetuksista.
 • Yritä uudelleen. Joskus ongelma voi johtua vain satunnaisesta häiriöstä. Kokeile siis käynnistää puhelin tai tabletti uudelleen ja yritä sitten käyttää MobilePayta uudelleen.

Jos olet kokeillut edellä mainittuja asioita eikä MobilePay vieläkään toimi, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu auttaa sinua selvittämään ongelman ja löytämään ratkaisun.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Vastaa