Yepzon™ – Going number One in locating business

admin

Yepzon on johtava paikannuslaitteiden toimittaja, jolla on ainutlaatuisen luotettava – ja liiketoiminnallisesti kannattava palvelu. Yepzonin helposti skaalautuva alusta parantaa jo tuhansien ihmisten päivittäistä turvallisuutta.

Lähde: https://www.invesdor.com/fi/pitches/860?utm_source=hs_email&utm_medium=email&utm_campaign=Invesdor%20Newsletter%20exp%205%20A&_hsenc=p2ANqtz–6ULBAJaDhgvrMyHi_choBsGjsgSfbbImUIpbiZPK5p-l5h7DsdrTc7gCk1sCEqlFsf_W2CS5TK3FnGqoKSC1lacegsg&_hsmi=56514270

Paikannusta vuodesta 2013

Yepzon Oy on paikannusteknologioiden ja turvallisuuspalveluiden kehittäjä Tampereelta. Kaikki alkoi siitä, kun Otto Linna, Yepzonin perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja, luki tilastoja kadonneista ihmisistä. Ratkaisemattomien tapausten määrä oli hämmentävän suuri – pelkästään EU:ssa ja Yhdysvalloissa katosi vuosittain yli miljoona lasta, joista yli 100 000 jäi löytymättä. Luvut kymmenkertaistuivat, kun listaan lisättiin kadonneet lemmikkieläimet sekä kulkuneuvot.

Otto havahtui. Nykyteknologialla minkään tai kenenkään ei tarvitsisi kadota. Sarjayrittäjä ja kahden lastenvaateyrityksen osaomistaja sai idean paikannettavasta lasten hupparista. Hän päätti tehdä visiostaan totta kokoamalla yhteen ryhmän kokeneita sijoittajia.

Yepzonin perustivat vuonna 2013 Otto Linnan lisäksi Minna Linna, Jani Hätönen, Mikko Kuitunen, Olli Gestranius ja Antti Nieminen.

Visio

Kuvittele maailma, jossa kaiken voi paikantaa. Yepzon-sovellus on alusta, joka palvelee mitä tahansa paikannustarvetta.

Tulevaisuudessa rakkaittesi tai omaisuutesi paikannus ei enää ole riippuvainen erillisistä laitteista. Ostaessasi lastenvaatteen tai kaulapannan koirallesi tulee paikannusominaisuus olemaan niissä sisäänrakennettuna.

Yepzonilla on jo nyt tyytyväinen ja nopeasti kasvava yhteisö asiakkaita. He luottavat tuotteisiimme jokapäiväisessä elämässään ja keksivät palveluillemme jatkuvasti uusia ja innovatiivisia käyttötapoja. He ovat äitejä ja isiä, lemmikinomistajia, autointoilijoita, suunnistajia, seikkailijoita, maailmanmatkaajia, tuhansia ihmisiä tuhansilla eri tarpeilla. Kiitos palvelumme, he voivat nyt keskittyä tekemään sitä, mitä rakastavat – täyttä elämää ja mielenrauha kaupan päälle. Yepzon on kaikkea sitä varten, mikä on sydäntäsi lähellä.

Tekemisemme ytimessä on tavoitteidemme saavuttaminen ja kilpailijoidemme edellä pysyminen – nyt ja aina. Vastuullisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja pyrimme pitkäaikaisiin suhteisiin niin asiakkaiden kuin partnereidenkin kanssa.

Yepzonin pyrkimys on olla maailmanlaajuisesti johtava toimija kaiken kadonneen löytämisessä. Tavoitteemme on tulla paikannuskategorian tunnetuimmaksi brändiksi tarjoamalla helposti skaalautuvan älypuhelinpalvelun, joka antaa mahdollisuuden paikantaa kaiken tärkeän yhdellä vilkaisulla. Olemme omistautuneet sille, että jokaisella olisi turvallisempi olo ja mahdollisuus elää vailla pelkoa.

Main

Toteutuneita saavutuksia kolmelta eri tuotelinjalta

Yepzon™ ONE

Jouluna 2014 lanseerasimme Yepzon™ ONEn. Yhdellä latauksella jopa neljä kuukautta kestävä GPS-paikannin keräsi nopeasti sijoittajien ja kuluttajien huomion. Yli 40 prosenttia Yepzon ONEista käytetään lemmikkien paikantamiseen. Erityisesti Yhdysvalloissa henkilökohtaisen omaisuuden suojeleminen on tärkeä myyntitekijä. Iso-Britanniassa, yhdessä nopeimmin kasvavassa markkinassamme, oli vuonna 2015 kateissa yli 70 000 lemmikkiä. Kuukausittain varkauden kohteeksi joutui yli 33 000 moottoripyörää, noin 3 miljoonan punnan edestä.

Yepzon™ ONE lanseerattiin alun perin Pohjoismaiden markkinoille, mutta kerättyään maailmanlaajuista huomiota aukesivat ovet nopeasti kansainväliselle laajentumiselle. Yepzon ONEja on myyty jo yli 20 000 kappaletta, pääasiassa Pohjoismaissa ja Pohjois-Amerikassa.

Yepzon™ Freedom

Vuonna 2016 kehitimme uuden sukupolven henkilökohtaisen paikantimen. Hälytysominaisuudella varustellun Yepzon™ Freedomin toimitukset aloitettiin vuoden 2017 alussa. Yepzon™ Freedom on sekä henkilökohtainen turvallisuuslaite että äärimmäisen tehokas paikannin. Kadonnut henkilö voidaan laitteen avulla paikantaa hetkessä, vain älypuhelinta käyttäen. Yepzon™ ONEn huippuominaisuuksien lisäksi Yepzon™ Freedom tarjoaa käyttäjälleen sekä 3G- että sisätilapaikannuksen Wi-Fillä. Yepzon™ Freedom on luotettava kumppani kaikille, jotka ovat huolissaan turvallisuudestaan. Se on mm. Securitaksen hyväksymä ja jälleenmyymä.

Yepzon Freedomeja on myyty jo yli 10 000.

Yepzon™ Industrial

Yepzon™ Industrial on kertakäyttöinen, erityisesti logistiikkamarkkinoille kehitelty laite. Se auttaa asiakasyrityksiä tunnistamaan erilaiset kuljetusprosessin vaarantavat riskitekijät, monitoroi rahdin kulloisenkin tilanteen ja paikantaa kuljetuksen sijainnin. Mukautumalla helposti asiakkaan tarpeisiin voi se parhaillaan luoda vuosittaiset miljoonasäästöt. Tähän saakka rahdin paikannusta ovat tarjonneet kuljetusyhtiöt, mutta enenevissä määrin rahdinomistajat haluavat itse kerätä ja hallita tietoa.

Pilottiohjelmiin yhdistettyjä laitteita on myyty jo 2000 kappaletta. Tulokset ovat olleet hyviä ja arvioitu vuosivolyymi tuotteelle on 50 000 kappaletta.

Yepzon™ Service

Kaikki yllämainitut laitteet toimivat Yepzon™ Cloudissa. Operaattorikumppaneidensa avulla (mm. Telia, Elisa, Orange ja Deutsche Telekom) Yepzon tarjoaa sujuvan yhteyden ympäri maailman. Yepzon on virtuaalinen operaattori yli 15 000 aktiiviselle tilaajalle – luku kasvaa tälläkin hetkellä noin kahden tilaajan tuntitahdilla.

Tulevaisuus on Yepzonisoitu

Tavoitteemme on maailma, jossa mikään ei katoa – ja Yepzon™ on paikantamisen maailmanlaajuinen standardi. Pyrimme 15-20 % markkinaosuuteen maailmanlaajuisesti vuoteen 2021 mennessä. Jokapäiväiseen käyttöön sopivat paikannuslaitteet –ja palvelut tulevat yleistymään tulevaisuudessa merkittävästi esimerkiksi lasten, vanhusten, lemmikkieläinten ja arvoesineiden paikannuksessa. Kasvava määrä yrityksiä käyttää paikantimia logistiikassa ja arvokkaiden tuotantovälineiden valvonnassa.

Palvelut muodostavat merkittävän osan tulevaisuuden liiketoimintaamme tähdätessämme Intian ja Kiinan markkinoille. Intiassa henkilökohtainen turvallisuus on kasvava huolenaihe ja tehokkaille ratkaisuille, erityisesti naisten turvallisuutta koskien, on valtava kysyntä. Otamme Intian markkinan haltuun paikallisena pelurina, kiitos intialaisen yhteisyrityksen ja paikallisen valmistuksen.

Aktiivinen markkinointi on ollut vahvuuksiamme alusta saakka. Monta menestyksekästä markkinointi- ja investointikampanjaa myöhemmin on asemamme sektorin teknologiajohtajana poikinut kasvavan määrän lisenssi- ja co-branding-sopimuksia, mm. PocketFinderin ja Elisan kanssa. Kapeakaistaisten teknologioiden, kuten NB-IOT:n, ansiosta säilytämme paikkamme teknologiajohtajana. Toistaiseksi Yepzon on myynyt yli 30 000 paikanninta. Lisätuottoa tulee nopeasti kasvavasta ja korkeatuottoisesta kuukausittaisesta palvelutilausmallista, jonka peruutusaste on huomattavan alhainen. Kasvuennusteemme on hyvä. Tämänhetkisten tarjousten loppusumma ylittää 20 miljoonaa euroa.

Esineiden Internet määrittää uudelleen sen, miten ihmiset ja teknologia ovat vuorovaikutuksessa. Samassa yhteydessä paikannusratkaisuista on tullut yhä merkityksellisimpiä – ratkaisuista, joita pystymme tarjoamaan globaalissa mittakaavassa. Paikannusteknologia ottaa vasta ensimmäisiä askeleitaan. Yepzon on jo nyt valmis kantamaan tämän miljardien liiketoiminnaksi kasvavan kategorian kirkkainta soihtua.

Tällä hetkellä Yepzonin omistavat 115 kunnianhimoista sijoittajaa, jotka edustavat asiantuntijuuksia laajalta alalta. Useat omistajistamme ovat menestyneitä yrittäjiä, jotka tarjoavat yritykselle taloudellisten resurssien lisäksi merkittäviä henkisiä resursseja sekä arvokkaita kontakteja. Myös henkilökuntamme jäsenet ovat osakkaita yrityksessämme.

Kilpailu

Kuten todettua, alamme on vielä nuori. Uusia pelaajia ilmestyy kentälle lähes päivittäin ja vanhoja lopettaa. Yepzonin kilpailuvaltteja ovat:

  • Ripeys uusien ratkaisujen esittelyssä markkinoille – teknologiajohtajuuden säilyttäminen
  • Uniikki maailmanlaajuinen palvelumalli, jota on vaikea kopioida ­– HW-valmistajalle mahdotonta
  • Äärimmäisen tehokas tiimi niin myynnissä, markkinoinnissa kuin brändäyksessäkin
  • Vahvin tahto olla #1

Tällä hetkellä kaikki pelurit kasvattavat alaa. Arvioimme alan konsolidaation alkavan seuraavan kolmen vuoden aikana isoimpien yritysten (esim. Samsung ja ZTE) astuessa vahvasti mukaan. Jatkuva kehitys tulee tarjoamaan kiinnostavia yrityskauppa- ja exit-mahdollisuuksia.

Käytön helppous on ratkaisevaa, kun innovoidaan teknologiaa jokapäiväiseen käyttöön. Yepzonin välitön käyttöönotto ja käyttäjäystävällinen sovellus tekevät palvelustamme helpon, nopean ja käytännöllisen. Luotettavuus on tärkeintä turvallisuutta edistävissä ja henkilökohtaisen turvallisuuden laitteissa. Puhelimista loppuu akku, Bluetooth-paikantimet liikkuvat kantaman ulkopuolelle ja puuttuva GPS-signaali tekee paikannuksesta epävakaata. Laitteissamme olevien kolmen eri paikannusteknologian – GPS, WiFi ja 3G – avulla voimme tarjota vertaansa vailla olevan paikannuskapasiteetin. Tämä yhdistettynä sulavaan skandinaaviseen muotoiluun tekee poikkeuksellisen käyttömukavasta laitteesta täydellisesti käteen sopivan.

Miksi investoida Yepzoniin?

Yrityksemme omistajat ovat päättäneet arvioida Yepzonin pörssilistautumisen mahdollisuuksia seuraavan viiden vuoden aikana. Alalla on nähty yli 100 miljoonan dollarin ostotarjouksia, kun kasvuyritys on saavuttanut 100 000 aktiivisen tilaajan määrän hyvällä kasvukäyrällä.

Suurin osa Yepzonin tämänhetkisistä omistajista on ammattisijoittajia. Viime rahoituskierroksella kasvaneen kysynnän vuoksi tarjoamme kuitenkin nyt pienempiä minimisijoituksia samaan hintaan osaketta kohti. Näin yhä laajempi yleisö voi olla osa Yepzonin tarinaa. Me kutsumme nyt teidät liittymään tiimiimme ja kunnianhimoisiin osakkeenomistajiimme.

Asemoimme itsemme osaksi yhtä Esineiden Internetin elinvoimaisinta ulottuvuutta, paikantamispalvelua. Pyrimme tehokkaasti kapitalisoimaan tästä löytyvän markkinapotentiaalin. GPS-paikanninmarkkinan odotetaan rikkovan 3,5 miljardin dollarin rajan vuoteen 2019 mennessä, ja maailmanlaajuisen kokonaismarkkinan paikannusvälineille odotetaan saavuttavan 3,1 miljardin yksikön rajan vuoteen 2021 mennessä (ABI Research, 6/2/2016). Me tavoittelemme kategorian markkinajohtajuutta.

Korkean volyymin laitemyynnin lisäksi palveluliiketoiminta tarjoaa suuren mahdollisuuden – sen myynti tulee vuonna 2019 ohittamaan laitemyynnin. Meidän palvelumme sisältää paikannuksen, globaalin datan puhelinverkoissa sekä pilvipalvelun. Palveluliiketoiminta on kannattavaa sen myyntikatteen liikkuessa 60-80 prosentissa.

Yepzon on jo nyt johtavien jakelijoiden suosima niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Meidän kasvava kumppanikenttämme koostuu mm. seuraavista yrityksistä: Amazon, Elisa, Elkjöp (Gigantti), Ebay, Clas Ohlsson, XXL, Telia ja Deutsche Telekom. Jakelussa olemme yhdistäneet voimamme myös ALSOn ja Ingram Micron kanssa. Teknologiajohtajana myös lisensoimme ratkaisumme (mm. PocketFinder, US) ja tarjoamme palveluitamme muille yrityksille (Securitas).

“Kunnioitamme Yepzonia yrityksenä suuresti. Olemme havainneet, että jokaisesta työntekijästä välittyy yrityksen terve kulttuuri ja jatkuva pyrkimys olla maailmanluokan johtaja, kuten he jo ovatkin.”

– Dave Morse, CEO, Location Based Technologies, Inc. (PocketFinder)

 “Yepzon todellakin ratsastaa IoT-aallon harjalla ja kategoria vain vahvistuu joka kuukausi, niin jälleenmyynnissä kuin onlinessakin. Yepzon tarjoaa johtavia tuotteita uudessa ja jännittävässä kategoriassa.”

 Roy Westbye, Senior Product Manager, Elkjøp Nordic

“Yepzonilla on kaikki. Yepzon on jo nyt kansainvälinen, ja yrityksen suoritus on ollut uskottava.” 

– Riitta Palmén, Investment Manager ja Founding Partner, M4E.

Main

Tiimimme

Yepzonin johtotiimi koostuu eri alojen huippuosaajista. Yepzon on aina panostanut ihmisiin, joilla on erityisiä kykyjä ja kunnianhimoa. Kaikki johtoryhmämme jäsenet ovat myös osakkaita, ja työntekijämme on kutsuttu osallistumaan sijoitusohjelmaamme.

Johtoryhmän lisäksi meillä on aktiivinen hallitus: Lars-Michaël (Micke) Paqvalén, start-up-visionääri ja sarjayrittäjä; Jukka Pietarinen, entinen Nokian johtohenkilö; Antti Halonen, operaattoribisneksen spesialisti, Mervi Airaksinen, Ciscon toimitusjohtaja; Jouni Vaarala portfolioyrittäjä ja bisnesenkeli sekä Otto Linna, Yepzonin perustaja.

Main

Otto Linna

BBA, CEO, perustaja.

Linnalla on vahva kokemus kuluttajaliiketoiminnasta. Hän käänsi suomalaisen SUN-radion talouskriisissä olevasta yhtiöstä kassavirtapositiiviseksi kahdessa vuodessa ja nosti korkeimpaan luottoluokitukseen viidessä. Radiobisneksen lisäksi Linna oli vastuussa ostoskeskuksiin äänimaailmoja luovan ja toteuttavan JPC Studiot Oy:n (Mall Voice) ostamisesta. Hänen lähtiessään oli JPC Medialla yli 90 % markkinaosuus Suomessa, laajentuminen Ruotsiin, Tanskaan, Irlantiin, Baltiaan ja Unkariin sekä vuotuinen 25 % kannattava kasvutahti.

https://www.linkedin.com/in/otto-linna-35079946/

Main

Heidi Rantala

M.Sc., CMO.

Rantala on motivoitunut markkinoinnin ja myynnin ammattilainen yli kymmenen vuoden kokemuksella kuluttajamarkkinoinnista. Ennen Yepzonia hän työskenteli yli kuusi vuotta Unileverillä johtaen useaa brändiä, kuten Magnumia, Cornettoa ja Ben & Jerry’siä. Laajan kokemuksen markkinoinnista ja kuluttajatuoteryhmien johtamisesta omaava Rantala on saanut tunnustusta huipputekijänä ja voittanut useita palkintoja Unilever-organisaatiossa.

https://www.linkedin.com/in/heidi-rantala-57196552/

Main

Juha Ritala

Engineer, CTO.

Ritalalla on kokemusta mobiiliteknologiasta kansainvälisissä teknologiayrityksissä kuten Botnia Hightech, Nokia Mobile Phones ja Delphi. Ritala on taitava korkean tason multitaskauksessa ja johtaa yli sadan henkilön T&K- ja tuotantotiimejä kehitysprosesseissa.

https://www.linkedin.com/in/juha-ritala-5a0b2521/

Main

Juha “John” Kiesi

M.Sc. Business, CEO of Yepzon’s US operations.

Viimeisten yli 15 vuoden aikana Kiesi on työskennellyt useissa kansainvälisissä johtotehtävissä niin vähittäiskaupassa, kiinteistönvälityksessä kuin yrityskehityksessäkin. Laajentumisesta ja kiinteistöistä vastaavana johtajana hän toi eurooppalaisen muodin jälleenmyyjän Lindexin 15 uuteen maahan, muun muassa UK:hon, Venäjälle ja Puolaan. Kiesi toimii merkittävissä vastuutehtävissä useissa yrityksissä, kuten Ryoulive Inc., ModernQ Inc., Taction Enterprises Inc. ja Safe Shopping Centers Group AB.

https://www.linkedin.com/in/juhakiesi/

Main

Antti Halonen

M.Sc. Engineering, CFO and VP of the Yepzon™ Board.

Halonen on tunnettu operaattoribisneksen asiantuntija, jolla on oman konsultointiyrityksensä kautta yli 15 vuoden kokemus taloushallinnosta. Hän on johtanut useita menestyksekkäitä M&A-projekteja ja toimii johdollisissa neuvontatehtävissä useissa eurooppalaisissa telekommunikaatioyrityksissä.

https://www.linkedin.com/in/antti-halonen-b597522/

Main

Jonne Haakana

BBA, CSO, Head of Yepzon's sales team.

Haakana on spesialisti kanavamyynnissä, minkä lisäksi hänellä on yli 15 vuoden kokemus mediamyynnistä Suomen suurimmissa mediayhtiöissä. Laajalla kokemuksellaan johtotiimeissä ja myynnissä Jonne hallinnoi Yepzonin maailmanlaajuisen myynnin tiimiä.

https://www.linkedin.com/in/jonne-haakana-78b55882/

Main

Ashish Deswal

Engineer, CEO, Yepzon Enterprises India Pvt. Ltd.

Deswal on vahvasti verkostoitunut intialaisessa kuluttajaliiketoiminnassa. Lisäksi hän on sarjayrittäjä, joka on perustanut kolme kiinteistöihin ja teollisuuteen erikoistunutta yritystä.