Yritysrahoituskanavat

Yritysrahoituskanavat

Yritysrahoituksen kanavat ovat monipuolisia ja vaihtelevat sen mukaan, millaisesta rahoituksesta yritys on kiinnostunut ja mihin käyttötarkoitukseen rahoitusta tarvitaan. Tärkeimpiä yritysrahoituksen kanavia ovat:

  1. Pankkilainat: Yksi yleisimmistä yritysrahoituksen kanavista ovat pankkilainat, joita myöntävät perinteiset pankit ja muut rahoituslaitokset. Pankkilainat ovat usein vakuudellisia ja edellyttävät yritykseltä luottokelpoisuutta ja tiettyä liikevaihtoa.
  2. Julkinen rahoitus: Julkinen rahoitus tarkoittaa valtion tai muiden julkisten organisaatioiden tarjoamaa rahoitusta yrityksille. Tämä voi sisältää esimerkiksi lainoja, avustuksia ja takauksia. Julkisen rahoituksen saatavuus ja ehdot vaihtelevat maittain ja alueittain.
  3. Sijoittajat: Sijoittajat, kuten enkelisijoittajat ja venture capital -sijoittajat, ovat yhä suositumpi tapa hankkia rahoitusta kasvuyrityksille. Sijoittajat sijoittavat yritykseen rahaa vastaan osuuden yrityksestä, jolloin heillä on myös omistusoikeus yritykseen.
  4. Joukkorahoitus: Joukkorahoitus tarkoittaa yleensä verkossa tapahtuvaa rahoituksen keräämistä suurelta määrältä ihmisiä. Joukkorahoitus voi sisältää esimerkiksi lahjoituksia, palkkioita tai osuuksia yrityksestä. Tämä on yleinen tapa hankkia rahoitusta pienille ja keskisuurille yrityksille.
  5. Laskurahoitus: Laskurahoitus tarkoittaa yrityksen myyntisaamisten rahoittamista, jolloin yritys voi saada rahat käyttöönsä välittömästi eikä sen tarvitse odottaa asiakkaiden maksuja. Tämä on suosittu tapa rahoittaa lyhytaikaisia rahoitustarpeita.
  6. Muut kanavat: Yritysrahoitusta voi hakea myös muista kanavista, kuten leasing- ja factoring-palveluista tai yritysluottokorteista. Nämä vaihtoehdot sopivat yleensä lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin, kuten investointeihin tai käyttöpääoman rahoitukseen.

Yrityksen kannattaa tutkia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ja valita sopiva vaihtoehto yrityksen tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen.

Lisäksi yrityksen kannattaa huomioida rahoituskustannukset, vakuudet ja takaisinmaksuehdot, kun valitsee rahoituskanavaa. Pankkilainat ja sijoittajat voivat vaatia vakuuksia ja takaisinmaksuehdot voivat olla tiukkoja, kun taas joukkorahoitus voi olla riskialttiimpaa ja kalliimpaa korkojen ja palkkioiden vuoksi.

Yrityksen kannattaa myös tehdä hyvää suunnittelua rahoituksen tarpeen ja käytön suhteen. Rahoituksen tarkka suunnittelu ja käytön hallinta vähentävät riskiä rahoituskustannusten kasvusta ja takaisinmaksukyvyttömyydestä.

Lopuksi, yrityksen on tärkeää hakea rahoitusta ajoissa. Rahoituksen haku voi kestää aikaa ja sen saaminen voi viedä useita viikkoja tai jopa kuukausia. Rahoituksen hakeminen ajoissa antaa myös mahdollisuuden tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita paras vaihtoehto yritykselle.

Yrityksen kannattaa tarkkailla myös markkinoiden ja talouden kehitystä, joka voi vaikuttaa rahoituksen saatavuuteen ja ehtoihin. Hyvän suunnittelun ja ajoissa haetun rahoituksen avulla yritys voi varmistaa tarvittavan rahoituksen saatavuuden ja tukea kasvuaan ja kehitystään.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että rahoituksen hakeminen ja saaminen voi olla vaativaa ja aikaa vievää prosessia. Yrityksen on hyvä varautua tähän ja varmistaa, että kaikki tarvittavat asiakirjat ja tiedot ovat saatavilla ja ajan tasalla.

Rahoituksen hakuprosessissa on myös tärkeää olla realistinen ja avoin rahoittajia kohtaan. Yrityksen tulee esittää realistinen ja uskottava liiketoimintasuunnitelma sekä käyttösuunnitelma rahoitukselle. Lisäksi yrityksen tulee olla valmis vastaamaan kysymyksiin ja perustelemaan, miksi se tarvitsee rahoitusta ja miten se aikoo käyttää rahoituksen.

Yrityksen kannattaa tutustua eri rahoittajiin ja heidän vaatimuksiinsa ja ehtoihinsa ennen rahoituksen hakemista. Rahoittajien vertailu auttaa löytämään sopivan rahoituskanavan ja parhaat mahdolliset ehdot yritykselle.

Lopuksi, rahoituksen hakeminen ja saaminen voi olla stressaavaa ja hermoja raastavaa prosessia. Yrityksen on tärkeää muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja tarvittaessa pyytää apua ja tukea rahoitushakuprosessin aikana.

Rahoitusmahdollisuuksia

Onko sinulla yritys, joka tarvitsee pikaisesti rahoitusta, tai sinulle on tulossa uusi hanke, joka tarvitsee tukea investointiin. Nettilainat.fi tuo esille myös yritysrahoituksen palveluita mahdollisimman laajalla skaalalla, jotta teillä olisi yksi hyvä sivusto, käydä tarkastamassa tämän hetken tarjonta.

LainanantajaLaina minLaina maxLaina aikaHae lainaa
Capital Box5 000 €3 000 000 €max 60 kkHae yritysluottoa
Yritysluotto.fi3 000 €100 000 €3 – 18 kkHae yrityslainaa
BusinesCredit.fi1 000 €100 000 €3 – 24 kkHae yritysluottoa
Saldo Bank2 000 €50 000 €6 – 18 kkHae yrityslainaa
QRed1 000 €200 000€1 – 18 kkHae yrityslainaa
Finrahoitus2 000 €10 000 €6 – 24 kkHae yritysluottoa
Yrityslainan kustannukset perustuvat yrityksesi yksilölliseen arviointiin, jonka teemme lähetettyäsi hakemuksen. Yrityslainan koron keskiarvo vaihtelee yrityksestäsi riippuen. Yrityslainan korko on yksilöllinen ja mukautetaan yrityksesi liikevaihdon, toimialan, luottoluokituksen ja kassavirran perusteella.