Ulkoisten linkkien hankinta ja Googlen mahdollinen rangaistus

admin

Digitaalisen markkinoinnin maailmassa ulkoisten linkkien hankinta on olennainen osa hakukoneoptimointia (SEO). Kuitenkin, kun linkkien hankinta tehdään virheellisesti, se voi johtaa Googlelta tuleviin rangaistuksiin. Tämä artikkeli käy läpi ulkoisten linkkien hankinnan merkityksen ja parhaat käytännöt sekä mahdolliset seuraamukset, jos sääntöjä rikotaan.

Miksi ulkoiset linkit ovat tärkeitä?

Ulkoiset linkit, joita kutsutaan usein myös takaajiksi, ovat verkkosivujen välisiä linkkejä. Ne ovat kuin suosituksia, jotka osoittavat sivultasi toiselle sivulle tai päinvastoin. Ulkoisten linkkien avulla Google arvioi sivustosi auktoriteettia ja luotettavuutta.

Kun monet laadukkaat ja arvostetut sivustot linkittävät sivustoosi, se antaa hakukoneille signaalin siitä, että sivustosi tarjoaa arvokasta tietoa. Tämä voi parantaa sijoitustasi hakutuloksissa ja lisätä liikennettä sivustollesi.

Luonnolliset vs. keinotekoiset linkit

Luonnolliset linkit ovat niitä, jotka saavutetaan korkealaatuisen sisällön ja aidon arvon ansiosta. Nämä linkit ovat hakukoneiden silmissä erittäin arvokkaita. Keinotekoiset linkit sen sijaan on hankittu maksamalla, vaihtamalla tai muulla keinolla, joka ei perustu sisällön laatuun.

Kun hakukoneet tunnistavat, että linkit ovat hankittu keinotekoisesti, ne voivat rangaista sivustoa. On tärkeää keskittyä luonnollisten linkkien hankintaan ja välttää epäilyttäviä tai manipuloivia käytäntöjä.

Mikä on sitten keinotekoinen linkki? Jos yritys vaikka laittaa oman tiedotteensa PR-tiedotepalveluun, josta sitä jaetaan jopa sadoille sivustoille – maksettuna – eikö se oli Googlen mukaan keinotekoinen linkki? Tai jos yritys palkkaa PR-toimisten tekemään itsestään PR-artikkeleita, joita sitten lähetetäään eri medioille ja kumppaneille julkaistavaksi asti, eikö sekin ole maksettu keinotekoinen linkki?

Tämä asia ei ole siis aivan mustavalkoinen, linkkien ostaminen voi isossa mittakaavassa olla virhe, mutta todellisuudessa useimmat yritykset tekevät markkinointia, mikä aikaansaan ”maksettuja” linkkejä, tavalla tai toisella. Eikä niissä ole mitään syytä, miksi Google rankaisia. Samalla tavalla monet uutis- ja tiedotesivustot ovat syntyneet, jotta yritykset laittaisivat näille sivustoille oman tiedotteensa, eikä sitä sinne sivustolle saa maksutta.

Linkkien ostaminen: Suuri riski

Monet yritykset tarjoavat linkkien ostamista, mutta tämä käytäntö on erittäin riskialtista. Google on selvästi ilmaissut, että ostetut linkit rikkovat sen Webmaster-ohjeita.

Vaikka linkkien ostaminen voi tuottaa lyhyen aikavälin tuloksia, pitkällä aikavälillä se voi johtaa rangaistuksiin ja sivuston sijoituksen laskuun hakutuloksissa. On aina parempi panostaa aitoon arvoon ja luoda sisältöä, joka ansaitsee luonnollisia linkkejä.

Silloin kun olet ostamassa linkkejä ”kiinalaisilta” tms myyjiltä, voi hyvinkin olla, että ostamasi linkit eivät ole sivustoilla, jotka oikeasti auttaisivat yritystäsi, silloin on toimittu väärin, haluttu saada nopeita tuloksia.

Mutta tämän voi tehdä myös oikein, ostetut ulkoiset linkit ovat toimiva mahdollisuus, ostat ne vaikka pakettina sisältäen tiedote- ja artikkelituotannon ja jakelun samassa paketisssa.

Vääränlaiset linkkiverkostot

Jotkut yritykset ja yksilöt luovat linkkiverkostoja eli useita sivustoja vain linkittämään toisilleen. Tämän tarkoituksena on manipuloida hakukoneiden tuloksia.

Google on kuitenkin kehittynyt tunnistamaan nämä verkostot, ja jos sivustosi osallistuu tällaiseen toimintaan, saatat joutua rangaistuksen kohteeksi. On tärkeää ymmärtää, että hakukoneet etsivät luonnollisia linkkiprofiileja eivätkä manipuloituja verkostoja. Tässäkin on iso kysymys sille, mikä on luonnollinen linkkiverkosto, ja mikä manipuloitu? Aivan samalla tavalla kuin printtimediassa Suomessa esimerkiksi Keskisuomalainen omistaa lähes 100 sanomalehteä ympäri Suomen, ja voit laittaa mainoksesti tai PR-artikkelisi kaikkiin niihin? Samalla tavalla mediayritys voi omistaa 100 nettisivustoja eri aihealueilta, joihin voit laittaa mainoksesi tai PR-artikkelisi, eikä se olisi ”vääränlainen” linkkiverkosto, siksi kannattaakin olla varma, kenen kanssa linkityksiä tekee, ja kuinka paljon.

Ankkuritekstin merkitys

Ankkuriteksti on klikattava teksti hyperlinkissä. On tärkeää, että ankkuriteksti on monipuolista ja luonnollista. Jos suurin osa ulkoisista linkeistäsi käyttää tiettyä avainsanaa ankkuritekstinä, se voi vaikuttaa epäluonnolliselta.

Yhdenmukaistetun tai ylioptimoidun ankkuritekstin käyttö voi aiheuttaa Googlen rangaistuksen. Siksi on suositeltavaa käyttää monipuolista ja luonnollista ankkuritekstiä linkityksessä.

Ankkureiden löytämiseen ja käyttämiseen on tarjolla useita työvälineitä, joita käyttämällä voidaan analysoida eri vaihtoehtoja, niiden mahdollisuuksia, ja tarpeita.

Korkealaatuisten linkkien merkitys

Ei kaikki linkit ole yhtä arvokkaita. Linkit arvostetuista, auktoriteettisista lähteistä ovat paljon arvokkaampia kuin linkit vähemmän tunnetuista sivustoista.

Tämän vuoksi on tärkeää keskittyä korkealaatuisten linkkien hankintaan. Kun saat linkin arvostetulta sivustolta, se voi merkittävästi parantaa sivustosi näkyvyyttä ja luotettavuutta hakukoneiden silmissä.

Haitallisten linkkien poistaminen

Joskus voit huomata, että sivustollesi on linkitetty epäilyttävistä tai matalalaatuisista lähteistä. Tällaiset linkit voivat vaikuttaa haitallisesti sivustosi hakukonenäkyvyyteen.

Onneksi Google tarjoaa työkalun, jonka avulla voit kieltäytyä näistä linkeistä. Tämä työkalu antaa webmastereille mahdollisuuden ilmoittaa hakukoneelle, että tietyt ulkoiset linkit eivät tulisi vaikuttaa sivuston sijoitukseen.

Säännöt ja suositukset

On tärkeää ymmärtää ja noudattaa Googlen Webmaster-ohjeita linkkien hankinnassa. Ohjeet tarjoavat selkeän kuvan siitä, mitä hakukoneet pitävät hyväksyttävinä ja mitä eivät.

Rikkomalla näitä ohjeita sivustosi voi joutua rangaistuksen kohteeksi. Parasta on aina seurata ohjeita ja keskittyä luomaan laadukasta sisältöä, joka ansaitsee luonnollisia linkkejä.

Todellisuus ei ole koskaan näin mustavalkoinen. Ajattele vaikka kaikkia tarjolla olevia PR-tiedotepalveluita, nehän nimenomaan myyvät sinun tekemälle artikkeleille maksullista linkitystä….

Kestävät strategiat linkkien hankintaan

Parhaat linkkien hankinnan strategiat ovat niitä, jotka ovat kestäviä ja eettisiä. Tämä tarkoittaa sisällön luomista, joka on aidosti hyödyllistä ja ansaitsee linkit. Myös suhteiden rakentaminen muiden sivustojen ja bloggaajien kanssa voi olla erittäin hyödyllistä.

Kun keskityt autenttiseen ja laadukkaaseen sisältöön, ulkoiset linkit tulevat luonnollisesti, ja riski rangaistuksista vähenee. Me voimme auttaa sekä sisällöntekemisessä, että niiden laadukkaiden ja teeman mukaisten linkkien hankinnassa.

Yhteenveto

Ulkoisten linkkien hankinta on olennainen osa hakukoneoptimointia, mutta sen kanssa tulee toimia huolellisesti. Googlen rangaistukset voivat olla vakavia ja pitkäkestoisia. Parasta on noudattaa hakukoneiden ohjeita, välttää keinotekoista linkkien hankintaa ja keskittyä korkealaatuisen sisällön luomiseen. Kun toimit näin, sivustosi nauttii pitkäaikaisista eduista ja välttää mahdolliset rangaistukset.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Coca-Cola hyödyntänyt tekoälyä – Coca-Cola 3000 saapuu myös suomeen

Syyskuussa Suomen kauppoihin saapuu ensimmäinen Coca-Cola, jonka maun ja pakkauksen kehittämisessä on hyödynnetty tekoälyä. Rajoitetun ajan myynnissä olevan juoman nimi viittaa makuun vuodelta 3000. Coca-Cola 3000 on kansainvälisesti kahdeksas Creations-juoma ja samalla toinen Suomessa myyntiin tuleva.

Samsung julkisti uuden ViewFinity S9 5K-näyttönsä

Samsung ViewFinity S9 on varusteltu kaikilla graafisen suunnittelun ja valokuvauksen kaltaisilla aloilla tarvittavilla työkaluilla, ja se on myös nimetty CES Innovation Award -palkinnon saajaksi vuonna 2023. ViewFinity S9 tarjoaa 5K (5 120 x 2 880) -resoluutiollaan poikkeuksellisen laadukkaan kuvan ja tekstin tarkkuuden. Sen avulla ammattilaiset voivat työskennellä erittäin korkearesoluutioisen sisällön parissa ilman tarvetta zoomaamiselle.

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Samsungin uusi Odyssey Neo G9 57 pelinäyttö

Maailman johtava näyttövalmistaja Samsung Electronics esitteli tänään näkymiä pelinäyttöjen tulevaisuuteen. Uusimpia lisäyksiä Odyssey-tuotesarjaan ovat Odyssey Neo G9 57″ (G95NC-malli) ja Odyssey Ark 55″ (G97NC-malli). Pelinäytöt ovat esillä maailman suurimmassa tietokone- ja videopelitapahtumassa Gamescom 2023:ssa 23.–27. elokuuta Saksan Kölnissä. Odyssey Neo G9 57 on nyt ennakkotilattavissa maailmanlaajuisesti.

Amazing Race Suomi – Kilpaulua henkeen ja vereen!

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. ”Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.

Vastaa